Mokate z tytułem „Inwestora bez granic”

Prestiżowe wyróżnienie, przyznawane wybitnym przedsiębiorcom za zasługi dla rozwoju eksportu, zostało wręczone 13 maja 2019 r. podczas Europejskiego Kongresu Gospodarczego w Katowicach. Nagrodę w imieniu Mokate odebrał Prezes Grupy dr Adam Mokrysz. Grupa Mokate otrzymała wyróżnienie za skuteczność strategii eksportowej owocującą stałą obecnością na największych i najbardziej wymagających rynkach.

Nadrzędną ideą projektu „Inwestor bez granic” jest propagowanie wzorcowych relacji między inwestorem, rynkiem i administracją. Tytuły przyznano najskuteczniejszym polskim inwestorom realizującym ekspansję zagraniczną oraz aktywnym i odpowiedzialnym inwestorom zagranicznym w Polsce, wpływającym na pozytywne zmiany zachodzące w gospodarce i na rynku pracy. "Nagrodę dedykuję rodzinie i współpracownikom. Jako kolejne pokolenie właścicieli, rozbudowujemy Grupę Mokate w skali międzynarodowej. Bariery są w głowie i tam należy je pokonywać. Nasza Firma główne rynki eksportowe posiada w Europie, ale jesteśmy obecni także w Azji i Afryce. Na Śląsku jest wiele przedsiębiorczych ludzi i firm, z których możemy być dumni, którzy są doskonałą wizytówką regionu" - powiedział Adam Mokrysz.

Merytoryczną pieczę nad projektem sprawuje redakcja portalu gospodarczego WNP.PL i magazynu Nowy Przemysł. Wśród wyróżnionych firm znalazły się również: Apator, BASF, CVC Capital Partners, Feerum, Track Tec, TZMO, Rockwell Automation Polska oraz Volvo Polska. Serdecznie gratulujemy!

Zapraszamy także do obejrzenia krótkiego filmu z Gali "Inwestor bez granic".

Foto: Materiały organizatora