Mokate wśród Lokomotyw Biznesu 2018

Lokomotywy Biznesu to prestiżowe wyróżnienia przyznawane przez redakcję Gazety Finansowej firmom, które odnoszą największe sukcesy w swoich branżach. Mokate zostało nagrodzone w kategorii FMCG.

"Największy sukces to nieustający rozwój i kontynuacja ekspansji międzynarodowej Mokate. To m. in. powołanie nowej spółki Mokate w RPA - Mokate International. Ekspansja międzynarodowa została doceniona tytułem Ambasadora Polskiego Eksportu Spożywczego. Osobiście został wyrózniony także Adam Mokrysz, prezes Grupy Mokate, który został uhonorowany nagrodami Entrepreneur Magnus (Europejski Klub Biznesu) i wyrózniony w konkursie EY Przedsiębiorca Roku. Znaczące są też tytuły Pracodawca Godny Zaufania i Fabryka Roku." - tak brzmiało uzasadnienie przyznanej przez Gazetę Finansową nagrody.

Wśród nagordzonych oprócz Mokate znalazły się również:

Willis Towers Watson w kategorii : ubezpieczenia
Simple w kategorii: IT
Fresh Logistic w kategorii: Transport i Logistyka
Mlekovita w kategorii : Mleczarstwo
Selena : w kategorii Chemia
Idea Leasing w kategorii : Leasing
KDPW w kategorii : Finanse

W obszernym dodatku w Gazecie Finansowej, naszej firmie poświęcono wiele miejsca, gdzie można m. in. przeczytać wywiad z  Prezesem Adamem Mokryszem.