Mokate otwiera kolejną nowoczesną linię produkcyjną

Początek września był dla zakładu Mokate Żory szeczgólnym okresem ponieważ, zakończyła się kolejna duża inwestycja – budowa bardzo nowoczesnej linii produkcyjnej do tzw. aglomeracji.

Oficjalne otwarcie nowej linii miało miejsce początkiem września. Symboliczną czerwoną wstęgę przecięli – Adam Mokrysz CEO Grupy Mokate oraz Katarzyna Mokrysz Dyrektor Generalny. Wydarzenie zgromadziło kilkudziesięciu pracowników. Dział Technologii i Rozwoju przygotował z tej okazji dla wszystkich gości specjalną degustację produktów powstających na nowej linii.

Dzięki tej wielomilionowej inwestycji, Mokate uzyskało dostęp do najnowszej technologii, która znacząco poprawia rozpuszczalność produktów. To z kolei pozwala na szersze ich zastosowanie w automatach vendigowych oraz coraz bardziej popularnych kapsułkach, a także na dalszy rozwój produktów z portfolio czekolad.

To kolejny krok Grupy Mokate w rozwoju innowacyjności i zaawansowania parku maszynowego, który już dziś należy do najbardziej nowoczesnych tego typu na świecie. – Technologia, którą stosujemy w Mokate to wyznacznik standardu dla innych przedsiębiorstw. Jesteśmy dumni, że polska rodzinna firma dysponuje takim parkiem maszynowym. Dzięki tak profesjonalnemu zapleczu z powodzeniem konkurujemy z największymi zachodnimi koncernami – mówi Paweł Sikora, rzecznik prasowy Grupy Mokate.