Mokate i Loyd najsilniejszymi markami w ocenie konsumentów.

Dwie marki należące do Grupy Mokate: Mokate A Family Business oraz Loyd kolejny raz odniosły sukces w konkursie Superbrands 2019. Jest to największe w Polsce konsumenckie badanie siły i wizerunku marki.

"To dla nas duża satysfakcja. Tak dobre wyniki rankingu potwierdzają, że produkty firmowane znakami Mokate i Loyd są doskonale znane i cenione. Jesteśmy z tego dumni, ponieważ zawsze stawiamy przede wszystkim na najwyższą jakość, którą z roku na rok rozwijamy, podnosząc sobie poprzeczkę jeszcze wyżej" - powiedział Adam Mokrysz, prezes Grupy Mokate.

O przyznaniu tytułów Superbrands 2018 zadecydowali wyłącznie konsumenci w ramach największego niezależnego badania marek w Polsce. Kluczowe kryterium brane pod uwagę to polecanie marki, które wyraża zaufanie i uznanie jakości. Proces certyfikacji wspiera Rada Marek – stałe grono doradcze dla Superbrands w Polsce które tworzą osoby z wieloletnim doświadczeniem w dziedzinie marketingu, badań, strategii, brandingu, reklamy i PR. Wyniki ich obrad w połączeniu z opiniami konsumentów wpływają na końcową ocenę marek konsumenckich.

Łączna próba badawcza obejmuje ponad 10 tys. respondentów, a ocenie poddanych zostaje blisko 2 tysiące marek zgrupowanych w 100 kategoriach.

Uroczysta Gala Superbrands Polska odbyła się 9 maja 2019 r. w Warszawie. Była to już XIII edycja projektu, realizowana w naszym kraju i na świecie. Statuetki odebrali przedstawiciele 30 marek konsumenckich i biznesowych – Laureatów tytułu Superbrands 2019. Historie sukcesu marek Mokate i Loyd znalazły się w najnowszym wydaniu Albumu nazywanego „biblią brandingu”.
laureaci superbrands 2019 zdjęcie grupowe