dr Adam Mokrysz "Mistrzem Biznesu 2018"

Czasopismo "Businessman" opublikowało listę zwycięzców w konkursie "Mistrz Biznesu 2018". W gronie pięciorga laureatów jest prezes Grupy Mokate dr Adam Mokrysz. "Mistrz Biznesu" to prestiżowe wyróżnienia przyznawane przez redakcję liderom i menadżerom, którzy odnoszą największe sukcesy w swoich branżach.

Prezes Mokate został doceniony za wieloletnią działalność eksportową i międzynarodowy rozwój firmy. "Postawienie na rozwój eksportu i wprowadzenie przedsiębiorstwa do czołówki polskich eksporterów rynku spożywczego było dla mnie priorytetem i oczkiem w głowie. Chciałabym podkreślić, że sukces ten jest efektem działań całego zespołu. Nagroda Mistrz Biznesu to dla mnie prawdziwa radość. Cieszę się, że nasze wartości i standardy biznesowe zostały docenione” – powiedział Adam Mokrysz

"Jak co roku staramy się wskazać i nagrodzić tych praktyków działalności gospodarczej, których wysiłki naszym zdaniem warto szczególnie naświetlić i nagłośnić. Każdy z naszych Mistrzów stoi dziś przed innymi wyzwaniami, każdy jest w nieco innym miejscu kariery zawodowej. Tym, co ich łączy, jest z jednej strony już osiągnięty, wymierny sukces. Z drugiej - prawdziwa pasja, chęć poszukiwania dalszych ścieżek rozwoju, wewnętrzny napęd do znajdowania kolejnych szans i możliwości. Z trzeciej strony wreszcie - umiejętność dzielenia się wiedzą, doradzania tym, którzy dopiero szukają swoich szans, dobrego pomysłu na biznes, właściwych dróg samorozwoju." - tak brzmi uzasadnienie Kapituły konkursu.

Ideą, która przyświeca członkom Kapituły nagrody przyznawanej w imieniu magazynu „Businessman” jest dbanie o tworzenie wysokich standardów biznesowych w Polsce i propagowanie przedsiębiorczości rozumianej jako wysiłek całego zespołu. Wyróżnienia przyznawane są cyklicznie co roku tym firmom i instytucjom, które w ciągu całego roku wykażą się mistrzostwem w prowadzeniu biznesu.

Magazyn „Businessman” jest jednym z najstarszych, istniejących od 2008 roku polskich magazynów biznesowych o zasięgu ogólnopolskim.

Statuetka "Mistrz Binzesu"