Uroczysta promocja książki współautorstwa Sylwii Mokrysz

Książkę „Nigdy! Nie poddawaj się” promowano podczas II Forum Przedsiębiorczości Kobiet, które wpisało się w obchody Światowego Dnia Przedsiębiorczości Kobiet (WED Women’s Entrepreneurship Day). W tym dniu w sposób szczególny wspierane są przedsiębiorcze kobiety, poprzez mobilizowanie i angażowanie zarówno mężczyzn jak i kobiet do bezinteresownego dzielenia się swoim czasem, doświadczeniami, umiejętnościami, wiedzą oraz udzielania wsparcia finansowego.

Forum Przedsiębiorczości Kobiet 2018, którego organizatorem była Polska Sieć Ambasadorów Przedsiębiorczości Kobiet, odbyło się podobnie jak w roku ubiegłym w Sali pod Kopułą w Ministerstwie Przedsiębiorczości i Technologii. Powitalne przemówienie do jego uczestników wygłosiła Minister Przedsiębiorczości i Technologii Jadwiga Emilewicz.

W czasie trwania Forum odbyła się uroczysta promocja książki z serii “Ambasador Przedsiębiorczości w Polsce. Nigdy! Nie poddawaj się“ oraz jej angielskiej wersji “Ambassador of Entrepreneurship in Poland. Never Give Up!”.

Książka ma charakter poradnika i jest unikalnym zbiorem niepublikowanych nigdzie dotąd życiowych, inspirujących lekcji przedsiębiorczości, popartych doświadczeniami Ambasadorów Przedsiębiorczości Kobiet – 21 wyjątkowych kobiet z całej Polski, które są w różnym wieku, prowadzą firmy w różnej skali, działają w różnych branżach i rozwijają działalność w różnych krajach na świecie. Wszystkie panie łączy podobny sposób przedsiębiorczego sposobu myślenia, który porażki traktuje jako sukces przesunięty w czasie. Te inspirujące historie mają pomóc przedsiębiorcom zbudować odpowiednie nastawienie do prowadzenia działalności gospodarczej w Polsce. Na łamach tego biznesowego poradnika Ambasadorzy Przedsiębiorczości zachęcają: „Nigdy się nie poddawaj, bo jeśli przejdziesz najgorsze chwile, to znaczy, że zasługujesz na te najlepsze”.

Inicjatywa Women’s Entrepreneurship Day to jednak nie tylko jeden dzień w roku, ale światowy ruch społeczny promujący przedsiębiorczość wśród kobiet.

W ramach tej największej światowej inicjatywy promującej przedsiębiorczość i zmierzającej do poprawy sytuacji finansowej kobiet, powołano krajowych Ambasadorów WED, których zadaniem jest nadzorowanie i koordynowanie działań w ponad 144 krajach, wspierając i wzmacniając pozycję kobiet biznesu na każdym kontynencie. Światowi Ambasadorzy WED działają na całym świecie, reprezentując kobiety w Australii, Ghanie, Kenii, Norwegii, Peru, Arabii Saudyjskiej, Singapurze, Ugandzie i innych krajach, w tym również w Polsce.

Polskę reprezentuje dwóch Ambasadorów WED: Urszula Ciołeszyńska – założycielka i Prezes Fundacji “Polska Sieć Ambasadorów Przedsiębiorczości Kobiet” oraz Sylwia Mokrysz – Członek Zarządu MOKATE, Ambasador Przedsiębiorczości Kobiet.

Motywem przewodnim WED na całym świecie jest przesłanie „Jak Blockchain, Sztuczna Inteligencja, Wirtualna Rzeczywistość i nowe technologie wzmocnią pozycję kobiet w biznesie!”

Relację z Forum można zobaczyć klikając tutaj.

foto: materiały organizatora, https://www.ambas.org/forum-przedsiebiorczosci-kobiet-2018/