Symboliczne osiągnięcia Mokate

Nieskończona Moc Symboli – pod takim hasłem odbyła się uroczysta Gala Finałowa Symbol 2018. Przedstawiciele kilkudziesięciu firm i instytucji z całego kraju zgromadzili się w niezwykłych wnętrzach pięciogwiazdkowego Hotelu Monopol w Katowicach, aby odebrać zdobyte tytuły w ósmej już edycji programu Symbol. Mokate otrzymało tytuł Symbol Jakości 2018.

Gala wręczenia Symboli jest zwieńczeniem całorocznego programu, który ma na celu pod czujnym okiem eksperckiej kapituły wyłonienie i nagrodzenie najlepszych i najciekawszych firm, których osiągnięcia zasługują na miano symbolicznych.

Wśród tegorocznych laureatów, oprócz Mokate znaleźli się również: BP Europe SE, PKP Intercity, Allergan, Zarząd Morskiego Portu Gdynia, Raben, Polskie Koleje Linowe oraz wiele innych niezwykłych firm.

— Dzięki udziałowi w programie Symbol wiele firm i instytucji potwierdziło swoją najwyższą jakość, ugruntowało swój wizerunek i nawiązało wiele kontaktów biznesowych. Od lat staramy się wśród Laureatów budować dobre relacje, poczucie wspólnoty i niewątpliwej dumy z przynależności do grona najlepszych podmiotów w Polsce. Niezmiernie cieszymy się, że także i Państwo stają się dzisiaj częścią tej rodziny! — mówił podczas gali Jakub Lisiecki, redaktor naczelny „Monitora Biznesu” oraz „Monitora Rynkowego”.

Artystyczną gwiazdą wieczoru był Stanisław Soyka, który swoim lirycznym głosem nadał wieczorowi magicznego charakteru.

Patronatem honorowym Galę Symbol 2018 objęli: Ministerstwo Inwestycji i Rozwoju, Górnośląsko-Zagłębiowska Metropolia oraz Główny Inspektor Ochrony Środowiska.