Sylwia Mokrysz Ambasadorką Przedsiębiorczości Kobiet

Pani Sylwia Mokrysz, Prokurent Mokate SA, została uhonorowana tytułem „Ambasador Przedsiębiorczości Kobiet”. Tytuł ten przyznała organizacja Polska Sieć Ambasadorów Przedsiębiorczości Kobiet, stworzona dla ambitnych, odpowiedzialnych i przedsiębiorczych osób działających w Polsce i za granicą. Jednocześnie na rynku pojawiła się książka „Nigdy! Nie poddawaj się”, której jest współautorką.

Książka „Nigdy! Nie poddawaj się” powstała dzięki współpracy z przedsiębiorcami, którzy napisali ją, aby zainspirować i pomóc innym osiągać wyznaczone cele. Współautorzy opisali swoje osobiste przeżycia, zaskakujące porażki oraz podjęte działania. Odpowiedzieli też na kilka ważnych pytań. Co to jest przedsiębiorczość? Na czym polega dzisiaj przedsiębiorczy sposób myślenia? Jak radzili sobie z porażkami w biznesie tacy przedsiębiorcy jak: Thomas Edison, Henry Ford, Walt Disney czy Steve Jobs? Co na temat osiągania sukcesu wykazały wieloletnie badania Instytutu Gallupa? Jaki sposób myślenia okazuje się skuteczny w polskich realiach biznesowych?

W publikacji „Nigdy! Nie poddawaj się” znalazły się prawdziwe historie 21 wybitnych kobiet, które są Ambasadorami Przedsiębiorczości w Polsce. Autorki pokazują na własnym przykładzie, jak myślą przedsiębiorcy w sytuacjach kryzysowych, jaki wpływ na ich sukcesy miała długoterminowa wizja, precyzyjne cele oraz samodyscyplina w działaniu. Te inspirujące historie mają pomóc przedsiębiorcom zbudować odpowiednie nastawienie do prowadzenia działalności gospodarczej w Polsce. Na łamach tego biznesowego poradnika Ambasadorzy Przedsiębiorczości zachęcają: „Nigdy się nie poddawaj, bo jeśli przejdziesz najgorsze chwile, to znaczy, że zasługujesz na te najlepsze”.

Książkę „Nigdy! Nie poddawaj się” w wersji polskiej i angielskiej można kupić na stronie www.ambas.org, gdzie znajdziemy również dodatkowe informacje na jej temat. Publikacja promowana będzie na Forum Przedsiębiorczości Kobiet 2018, które odbędzie się z okazji  Światowego Dnia Przedsiębiorczości Kobiet w piątek 16 listopada br w Sali pod Kopułą w Ministerstwie Przedsiębiorczości i Technologii w Warszawie. Honorowy patronat nad wydarzeniem objęła  Pani Minister Przedsiębiorczości i Technologii Jadwiga Emilewicz.

(23 X 2018 WB)