Serwis Mokate - Zima 2018

Jest nam niezwykle miło przekazać Państwu kolejny numer Serwisu Mokate. Oto wydanie szczególne, grudniowe, świąteczne. Ostatni zeszyt w roku oznacza obowiązkowo podsumowanie i nakreślenie perspektyw na przyszłość. Tych informacji nie zabraknie w zimowym Serwisie. CEO Grupy Mokate – Adam Mokrysz w obszernym wywiadzie omawia to, co już za nami oraz zapowiada nowe perspektywy dalszego rozwoju Firmy. W numerze znajdziemy również krótkie bilanse Właścicieli Mokate oraz przedstawicieli Zarządu. Z kolei galerie zdjęć i fotoreportaże przypomną najważniejsze wydarzenia 2018 roku.

Okres świąteczno-noworoczny jeszcze wyraźniej zaznacza rodzinny charakter Mokate. Dlatego na łamach czasopisma sporo miejsca poświęcamy tematyce nie tylko firmowo-biznesowej, ale tym elementom, które stanowią o naszej kulturze organizacyjnej. Poczucie przynależności do społeczności Mokate, osadzonej w tradycji pogranicza polsko-czeskiego i Śląska Cieszyńskiego, wiąże się z potrzebą pielęgnowania wartości tego regionu. Stąd w numerze kilka historycznych ciekawostek i piękne, stare zdjęcia w świątecznym klimacie.

Z przymrużeniem oka, ale jednak na poważnie myślimy o naszych noworocznych postanowieniach. Dlaczego ich realizacja przychodzi tak trudno i jak sobie pomóc, by je wypełnić? Na te pytania odpowiada psycholog Aleksandra Gruszka. Zapraszamy do naszych stałych działów edukacyjno-rozrywkowych, gdzie „Tomaszek rysuje…”, a wszyscy mamy szansę wygrać atrakcyjne nagrody, rozwiązując firmową krzyżówkę. Życzymy przyjemnej lektury!

Oprócz tego mnóstwo innych, interesujących tematów. Elektroniczna wersja Serwisu Mokate – Zima 2018 w pdf – tutaj.

Zapraszamy do współpracy - każdego, kto ma ochotę podzielić się z nami czymś ciekawym, opowiedzieć o sobie czy o interesującym wydarzeniu. Wszystkich chętnych prosimy o kontakt z redakcją pod adresem – dkok@mokate.com.pl.