Serwis Mokate – jesień 2018

Przedstawiamy jesienny Serwis Mokate, a w nim wiele interesujących tematów i wydarzeń. Było ich naprawdę dużo. Ruszyły dwie loterie dla konsumentów, w których można wygrać wspaniałe samochody, linie produkcyjne zakładu w Voticach śrubują kolejne rekordy, w Żorach i Ustroniu rozbudowano infrastrukturę i postawiono na kolejne logistyczne udogodnienia i nowe technologie. Nie zabrakło kolejnych nagród dla Mokate oraz wydarzeń kulturalnych i inicjatyw społecznych, które wsparliśmy. Życzymy ciekawej i przyjemnej lektury.

W III kwartale roku Mokate z radością celebruje wiele przyznanych prestiżowych nagród. Cieszą ogromnie, ponieważ są podsumowaniem naszego wspólnego wysiłku i pracy. Zdobyliśmy m.in. prestiżowe „Top 100 Brands – Must Have” w Bośnii Hercegowinie. Herbata Minutka znowu jest „Hitem Handlu”. Nasza firma otrzymała również nagrodę „Polish Food Export Awards” oraz prestiżowy tytuł Ambasadora Polskiego Eksportu.

Jesień, to w kalendarzu firmowych wydarzeń Mokate czas upływający pod znakiem tematyki związanej z szeroko pojętym prowadzeniem firm rodzinnych. Właściciele Mokate uczestniczyli w branżowych spotkaniach w Warszawie i Katowicach, podczas których dyskutowano problematykę sukcesji, poziomu zaufania do firm rodzinnych oraz motywacji w prowadzeniu rodzinnego biznesu.

Firma dokończyła zakrojoną na dużą skalę modernizację części cukierniczej zakładów Marila w Czechach. Obecnie przygotowuje się do unowocześnienia linii do produkcji kawy. Projekt nowej palarni obejmuje zakup nowoczesnej technologii i nowy, częściowo przeszklony budyne z showroom‘em.

Oprócz tego mnóstwo innych, interesujących tematów. Elektroniczna wersja Serwisu Mokate – jesień 2018 w pdf – tutaj.

Zapraszamy do współpracy - każdego, kto ma ochotę podzielić się z nami czymś ciekawym, opowiedzieć o sobie czy o interesującym wydarzeniu. Wszystkich chętnych prosimy o kontakt z redakcją pod adresem – dkok@mokate.com.pl.