link

Rozpoczął się Europejski Kongres Gospodarczy

Dzisiaj w Katowicach rozpoczął się jubileuszowy dziesiąty Europejski Kongres Gospodarczy. Przybyło na nich wielu znamienitych Gości - od przedstawicieli władz Unii Europejskiej po ludzi biznesu, menadżerów i właścicieli firm. Na kongresie wystąpi również dr Adam Mokrysz, Prezes Mokate SA i CEO Grupy Mokate.

Dr Adam Mokrysz wygłosi prelekcje podczas dwóch paneli dyskusyjnych: „Perspektywy branży rolno-spożywczej na rynkach zagranicznych” oraz „Strategie kreowania silnych marek spożywczych”.

Ponadto przybyli goście dyskutować będą całość kluczowych problemów gospodarczych i społecznych Europy w ich globalnym kontekście. Wciąż aktualnym tematom poruszanym podczas wcześniejszych edycji Kongresu towarzyszyć będą nowe zagadnienia - wskazujące przyszłość europejskiej i polskiej gospodarki.

Jubileuszowa edycja największej imprezy gospodarczej Europy Centralnej - Europejskiego Kongresu Gospodarczego - odbywa się w dniach 14-16 maja 2018 r. w Spodku oraz w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach.

(14 V 2018)