Prestiżowa nagroda Top 100 Brands – Must Have dla MOKATE

MOKATE wśród 100 najlepszych marek w Bośni i Hercegowinie! MUST HAVE – tak brzmi prestiżowy tytuł i nagroda, którą otrzymał polski producent. Oznacza to, że MOKATE znalazło się w gronie firm, w produkty których powinny być zaopatrzone najlepsze bośniackie sklepy. To bardzo duże wyróżnienie dla polskiej firmy.

Wyboru 100 najlepszych marek dokonano spośród 400 rekomendowanych przez handlowców, dystrybutorów i pozostałych przedstawicieli szeroko pojętej branży FMCG w Bośni i Hercegowinie. MOKATE okazało się bezkonkurencyjne w kategorii „kawy tradycyjne i instant”.

Nagrodę dla polskiego producenta podczas uroczystej ceremonii w Sarajewie odebrał Pan Nikola Naletilić, przedstawiciel firmy LUKAS NAKIC – wyłącznego dystrybutora MOKATE na rynku Bośni i Hercegowiny.

- Bardzo nas cieszy, że MOKATE należy do prestiżowego grona najlepszych marek w Bośni i Hercegowinie. Kawy MOKATE to nie tylko produkt, który powinien być tym „Must Have” na półkach bośniackich sklepów, ale to przede wszystkim produkt, po który bardzo chętnie sięgają konsumenci w naszym kraju – podkreślił Nikola Naletilić.

Tak prestiżowa nagroda jest tylko potwierdzeniem bardzo skrupulatnie i skutecznie prowadzonej polityki eksportowej firmy MOKATE.

- Jesteśmy obecni w 73 państwach, nasz potencjał eksportowy jest jednak znacznie wyższy. Obecność na zagranicznych rynkach to jeden z naszych priorytetów. Możemy go realizować m.in. dzięki innowacyjnemu i kompletnemu zapleczu technologiczno-produkcyjnemu. Tego typu nagroda jest dla nas wyznacznikiem efektywności naszych działań i pokazuje, że tożsamość międzynarodowa MOKATE jest z dnia na dzień coraz wyższa. A to osiąga się tylko i wyłącznie przez dostarczenie produktów najwyższej jakości - podsumował dr Adam Mokrysz, CEO Grupy MOKATE.

(16 X 2018 JW)