Mokate wspiera Grand Press Photo 2018

W piątek 26 X 2018 w Częstochowie odbył się wernisaż wystawy Grand Press Photo 2018 - najlepszych zdjęć prasowych 2017 roku. Zdjęcia można oglądać na parkingu podziemnym Domu Handlowego Schott do 12 listopada. Mokate jest Partnerem Wspierającym wystawy.

Częstochowska wystawa Grand Press Photo 2018 organizowana jest już po raz 11. Zaprezentowanych zostało na niej 250 najlepszych polskich fotografii prasowych z 2017 roku. Wśród nich są zdjęcia pojedyncze, fotoreportaże i projekty dokumentalne. Prace te trafiły do finału konkursu, w którym jury przewodniczył członek prestiżowej agencji VII Stefano De Luigi. Na wystawie można zobaczyć m.in. Zdjęcie Roku - fotografię Adama Lacha (Napo Images) zrobioną 24 lipca 2017 roku w Warszawie podczas protestów zorganizowanych przeciwko reformom polskiego sądownictwa.

Wystawę, zorganizowaną przez magazyn „Press” i Fundację Grand Press wraz z Partnerem Wystawy Miejskiej – Urzędem Miasta Częstochowy, można oglądać w Częstochowie przez 7 dni w tygodniu, 24 godziny na dobę. Mokate zapewniło wszystkim przybyłym na wernisaż doskonałą kawę caffetteria Mokate oraz herbaty LOYD.

Organizowany przez „Press” Ogólnopolski Konkurs Fotografii Prasowej Grand Press Photo to najbardziej prestiżowy w Polsce środowiskowy konkurs dla zawodowych fotoreporterów pracujących w redakcjach prasowych, internetowych, agencjach fotograficznych oraz freelancerów. Tradycją tego konkursu jest, że przewodniczącym jury i osobą, do której należy decydujący głos przy wyborze nagrodzonych zdjęć, jest laureat World Press Photo.

Autorami fotografii zamieszczonych w tej aktualności są: Marcin Szpądrowski i Kacper Pyka.

(29 X 2018 WB)