MOKATE uhonorowane przez Sejmik Województwa Śląskiego

Grupa MOKATE kolejny raz została wyróżniona za swoją działalność. Podczas Uroczystej Sesji Sejmiku Województwa Śląskiego „100-lecie odzyskania niepodległości”, przedstawiciele firmy odebrali zaszczytną Złotą Odznakę Honorową za zasługi dla Województwa Śląskiego.

Odznaka nadawana jest za wybitne zasługi osobom oraz instytucjom wyróżniającym się w działalności na terenie województwa śląskiego.

- To bardzo duże wyróżnienie dla firmy i ogromny zaszczyt. Pomimo tego, że jesteśmy przedsiębiorstwem o zasięgu międzynarodowym, bardzo ważne jest dla nas wspieranie rozwoju naszego regionu, niezależnie czy w wymiarze gospodarczym, czy społecznym. Bycie znaczącą częścią tak dynamicznie rozwijającego się, piękniejącego i stale zyskującego na znaczeniu województwa śląskiego to dla nas wielki powód do dumy – podkreślił dr Adam Mokrysz, CEO Grupy MOKATE.

MOKATE zostało wyróżnione za niebagatelny wpływ na rozwój regionu oraz działalność prospołeczną i charytatywną.

Uroczysta Sesja Sejmiku Śląskiego odbyła się Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach w ramach Europejskiego Kongresu Małych i Średnich Przedsiębiorstw. W trakcie obrad dyskutowano na tematy związane z wolnością gospodarczą, społeczną odpowiedzialnością biznesu, wkładem przedsiębiorstw etycznych w umacnianie polskiej suwerenności gospodarczej oraz współpracą na linii biznes-samorząd-nauka.

Złota Odznaka Honorowa za zasługi dla Województwa Śląskiego to kolejna, ważna nagroda dla MOKATE i jej przedstawicieli w ostatnim czasie.

(18 X 2018 JW)