Miss Polonia z Mokate

Mokate, ze swoimi produktami Caffetteria Mokate i herbatami LOYD, towarzyszyło gali bielskiej edycji konkursu Miss Polonia. Uroczystość odbyła się w sobotę 18 marca w eleganckich salach Dworku Eureka w Czechowicach-Dziedzicach.

O tytuł Miss Polonia Bielsko-Biała ubiega się dwanaście dziewcząt - Klaudia Szweter, Anna Haczek, Monika Wachelka, Natalia Liber, Ewelina Fajkis, Sandra Pawłowska, Kaja Oleszczuk, Angelika Bąk, Weronika Bajorek, Sandra Matlak, Małgorzata Macek oraz Paulina Kubisz.

fot. powyżej oraz obok wstępu na poprzedniej stronie: JAK/DZiennik Zachodni

Miss Polonia Bielsko-Biała 2018 została Sandra Matlak. Tytuł I Wicemiss jury przyznało Sandrze Pawłowskiej, która została również Miss Mokate. Tytuł II Wicemiss zdobyła Angelika Bąk.

Miss Polonia to jeden z najstarszych konkursów piękności na świecie, którego obecny kształt i misja zostały oparte na ponad 80-letniej tradycji organizacji wyborów najpiękniejszej Polki. Dla wielu Polek konkurs ten był początkiem wspaniałej kariery - wystarczy wymienić Anetę Kręglicką, Ewę Wachowicz czy Paulinę Krupińską. Organizatorem lokalnej edycji jest Agencja Mody Prestige z Bielska-Białej.

Galeria zdjęć z Gali również na stronie www.bielskobiala.naszemiasto.pl.

(19 III 2018)