Adam Mokrysz wyróżnionym Menedżerem Roku

W poniedziałek 14 maja na uroczystej gali „Dziennik Zachodni” wyróżnił najlepszych przedsiębiorców, wizjonerów i inspirujących liderów ze Śląska tytułami "Menedżer Roku 2017". Wśród nich znalazł się dr Adam Mokrysz Prezes Mokate SA i CEO Grupy Mokate.

Uroczysta gala konkursu „Menedżer Roku 2017” woj. śląskiego odbyła się w ramach jubileuszowego 10. Europejskiego Kongresu Gospodarczego, który właśnie trwa w Katowicach. Tytuły „Menedżera Roku” przyznaje Dziennik Zachodni, aby wyróżnić najlepszych przedsiębiorców, wizjonerów i inspirujących liderów z naszego regionu, którzy jednocześnie poprzez swoją działalność sprawiają, że Śląsk jest postrzegany, jako jeden z najważniejszych pod względem biznesowym regionów w Polsce.

Łącznie do tytułu nominowanych zostało kilkudziesięciu przedsiębiorców, wśród nich ludzie znani i uznani, twórcy rozpoznawalnych w całej Polsce firm i marek. Prezes Mokate SA dr Adam Mokrysz otrzymał wyróżnienie Kapituły Nagrody za aktywność na rynkach zagranicznych.

Komentując nagrodę Adam Mokrysz powiedział: „Jestem zaszczycony tą nagrodą. Wielokrotnie podkreślałem, że Grupa Mokate może rozwijać się przede wszystkim dzięki wspaniały ludziom, których zatrudnia. Ważniejsza dla nas od osiągnięcia bezpośredniej przewagi nad konkurentem w jakimś wąsko określonym wymiarze, jest praca nad samodoskonaleniem się organizacji. Jej ciągłe poszukiwanie doskonałości. Silniejszej i bardziej przyjaznej kultury organizacyjnej. Nagroda Menedżer Roku 2017 świadczy o tym, że droga, którą wyznaczyłem Mokate, prowadzi w dobrym kierunku.”

Warto wspomnieć, że w skład Kapituły Plebiscytu weszli: Jarosław Wieczorek – wojewoda śląski, Wojciech Saługa – marszałek woj. śląskiego, Kazimierz Karolczak – przewodniczący zarządu Górnośląsko-Zagłębiowskiej Metropolii, Artur Tomasik – Top Menedżer 2016, prof. dr hab. Robert Tomanek – rektor Uniwersytetu Ekonomicznego, prof. nadzw. dr Zdzisława Dacko-Pikiewicz – rektor WSB w Dąbrowie Górniczej, prof. Katarzyna Popiołek – dziekan Szkoły Wyższej Psychologii Społecznej, Tadeusz Donocik – prezes Regionalnej Izby Gospodarczej w Katowicach, Wiktor Pawlik - prezes Regionalnej Izby Przemysłowo-Handlowej w Gliwicach, Andrzej Żylak – prezes Izby Przemysłowo-Handlowej Rybnickiego Okręgu Przemysłowego, Jan Klimek – prezes Izby Rzemieślniczej oraz Małej i Średniej Przedsiębiorczości w Katowicach, Eugeniusz Budniok – kanclerz Loży Katowickiej BCC, Wojciech Kuśpik – prezes PTWP, Tomasz Reinfuss - partner w PwC Polska, Zenon Nowak – prezes Polska Press Oddział Śląsk, Marek Twaróg – redaktor naczelny "Dziennika Zachodniego".

Dodatkowe informacje oraz fotorelacja na stronie www.dziennikzachodni.pl.

Zdjęcia użyte w niniejszej aktualności wykonał Arkadiusz Gola - Dziennik Zachodni, pliki w dobrej jakości do pobrania - tutaj.

(15 V 2018)