Adam Mokrysz uhonorowany prestiżową nagrodą Entrepreneur Magnus

CEO Grupy Mokate został nagrodzony przez Europejski Klub Biznesu Polska za szeroką ekspansję marek firmy na rynkach światowych oraz wybitne i efektywne wdrażanie nowoczesnego zarządzania w połączeniu z dobrymi tradycjami rodzinnego biznesu. Dr Adam Mokrysz został również uhonorowany tytułem „Wybitny Przedsiębiorca”. Nagroda została wręczona podczas uroczystej gali z okazji 100 rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości.

Entrepreneur Magnus przyznawana jest osobom fizycznym za wybitne osiągnięcia i zasługi gospodarcze. Do tej pory nagrodą uhonorowano również Beatę Drzazgę, Czesława Langa, Tadeusza Wrześniaka, Herberta Wirtha i Wojciecha Kuśpika.

- Europejski Klub Biznesu Polska hołduje bardzo bliskim nam wartościom i ideałom. Kultura, etos, etyka i solidarność społeczna to w naszym działaniu bardzo istotne kwestie, dzięki którym możemy wpływać na rozwój gospodarczy i społeczny. Dlatego niezmiernie cieszy taka właśnie nagroda, w uznaniu nie tylko mnie, ale przede wszystkim całego zespołu Mokate – podkreślił dr Adam Mokrysz.

Europejski Klub Biznesu Polska przyznaje nagrody w sześciu kategoriach. Oprócz wymienionej już Entrepreneur Magnus są to również: Victoria Europae – Victoria Europejska, Bene Meritus – Dobrze Zasłużony, Signum Temporis – Znak Czasu, Pro Futuro – Dla Przyszłości oraz Pro Publico Bono – Za Działalność Społeczną.