link

Mokate i LOYD z tytułem Superbrands Created in Poland

Uroczystą galą zakończyła się XI edycja Superbrands Polska. Marki Mokate i LOYD zdobyły po raz kolejny nagrody dla najsilniejszych marek stworzonych w Polsce: Created in Poland Superbrands 2016/17.

Wszystkie nagrodzone marki przeszły pozytywnie rygorystyczny Proces Certyfikacji, w który zaangażowanych było łącznie ponad 15 tysięcy respondentów oraz 50 ekspertów branżowych Rady Marek. Wybrane marki stanowią grupę najbardziej rozpoznawalnych marek o najlepszym wizerunku w swojej kategorii.

Warto tutaj zaznaczyć, że tegoroczna nagroda Superbrands Created in Poland jest już czwartą z kolei dla marki LOYD oraz Mokate.

Nagrodę dla marki LOYD z rąk Moniki Kowalewskiej (po prawej), dyrektor projektu Superbrands Polska, odebrała Sylwia Mokrysz, prokurent Mokate SA.

Nagrodę dla Mokate odebrała Patrycja Giurko, dyr. d/s marketingu Mokate sp. z o.o.

Przyznawaną za szczególne zasługi dla promocji Polski w świecie Nagrodę Honorową Superbrands odebrał Krzysztof Penderecki. Statuetkę Culture.pl Superbrands dla twórców, którzy najskuteczniej wspierają obecność polskiej kultury za granicą, otrzymali: Lech Majewski i Muzeum Sztuki w Łodzi.

Po 10 edycjach projektu Superbrands w Polsce została zmodyfikowana metodologia wyłaniania najsilniejszych marek na rynku. Jeszcze bardziej uwzględniony został głos konsumenta i to co najważniejsze – zaufanie do marek i uznanie ich jakości, które sprawiają, że bez wahania polecamy je bliskim. Badanie konsumenckie na potrzeby edycji 2016/17 zrealizowane zostało we wrześniu 2016 r., przez instytut badawczy ARC Rynek i Opinia i objęło ponad 2000 marek.

Organizacja Superbrands jest jedyną na świecie niezależną jednostką promującą ideę brandingu poprzez identyfikację, nagradzanie i prezentację studiów przypadku marek, które – dzięki wyjątkowym korzyściom, jakie oferują – osiągnęły rynkowy sukces.
Powołana do życia w Wielkiej Brytanii w 1994 roku, wzięła swój początek od nadawanej na antenie radia GLR (obecnie: BBC London) audycji poświęconej markom i ich roli w życiu konsumentów. Na fali sukcesu programu powstała koncepcja publikacji, honorującej najsilniejsze marki na poszczególnych rynkach – Albumu Superbrands.

Nagrody Superbrands dla marek Mokate A Family Business:

• Superbrands Created in Poland 2014/2015 dla Mokate, LOYD i Minutki oraz dla Lavazzy:
Superbrands Created in Poland dla Mokate, LOYD i Minutki
Mokate, LOYD, Lavazza i Minutka supermarkami!

• Superbrands Created in Poland 2013/2014 dla Mokate i LOYD:
Mokate i LOYD - supermarkami!

• Superbrands Created in Poland 2013 dla marki LOYD:
Superbrands dla Loyda

• Superbrands 2012 dla marki Mokate:
Mokate nowym Superbrands 2012!

(17 V 2017)